“Ouderwets” spannende races op Zandvoort!

30 juli is alweer de 3e officiële race gereden van het seizoen in de Max5 Cup. De dag begon windstil en droog. In de kwalificatie werd hard gereden. Maar liefst 11 rijders wisten een tijd onder de 2:06 neer te zetten. Mark Koebolt pakte nipt de pole voor de eerste race.


Na de rollende start in de eerste race was er grote pech voor Niels Quist die de eerste raceronde in contact is gekomen met Alexander Kryuchkov en daardoor met flinke schade en een bezoekje aan het Medical center de race al na 1 ronde moest verlaten.

Als vanouds was het weer een mooi gevecht aan de kop met veel positiewisselingen tussen Frenk Vollebregt, Michael van der Heijden, Marcel Dekker, Mark Koebolt, Tim Martens en Alexander Kryuchkov. Vollebregt wist uiteindelijk de eerste race te winnen, op de voet gevolgd door Van der Heijden en Dekker.


Voor de start van de tweede race was de auto van Niels Quist weer klaar om te rijden, en hij wist zich als een mes door de boter van plek 25 naar een zeer knappe tweede plek achter Frenk Vollebregt te rijden. Hierbij werd hij geholpen door 4 auto’s in de kop die zich in de Tarzanbocht verremden.


Deze knappe prestatie leverde Quist de zogeheten “Driver of the Day”prijs op. Hij heeft een mooi Marina Racewear brandvrij shirt ontvangen, gesponsord door max5parts.nl.


De derde race was het over met het mooie weer en ging een klein buitje over in een wolkbreuk. Gelukkig in deze race geen grote problemen of schade. Complimenten aan alle rijders hiervoor! De race eindigde met respectievelijk Vollebregt, Dekker en Koebolt op plek 1, 2 en 3.

REÜNIE

Leuk detail is dat we op deze sportieve dag weer een aantal rijders hebben mogen verwelkomen die wij al een tijdje niet hadden gezien. Zo was daar onze Franse autojournalist Sebastien Jacquemart. Maar ook Emiel Tonen, Michiel Kolders en Vincent Anema hadden besloten om na een jaar de hoes van de auto te halen en te komen rijden. Daarnaast is ook Niels van Dulmen teruggekomen uit Denemarken, om zijn vakantie in Nederland te beginnen met een dag racen.
Mede dankzij deze terugkerende rijders hadden we ondanks de vakantieperiode toch een mooi startveld van 25 auto’s!


ROOKIES


Teven stonden veel “Rookies” aan de start: Mark Koebolt, Sam Jongejan, Wouter Jansen, Yannick Rehorst, Dominique Muller, Rob Plugers en Bas de Vos. Gaaf om te zien dat de Cup nog steeds veel nieuwe rijders aantrekt! Daar mogen we met z’n allen trots op zijn.

OPSTELLEN


Bij het opstellen van de races hebben we dit keer voor het eerst een pre-grid georganiseerd richting de opstelplaats, waarbij de auto’s in slagvolgorde naar van de tenten naar de start gereden zijn.p dit zag er niet alleen heel leuk uit, ook is er een compliment gegeven door de westrijdleider Paul Beck dat de rollende start perfect is gegaan!

Laatste nieuws