Nieuwsbrief MaX5 Racing – Februari

Graag willen wij vanuit het bestuur een update geven met betrekking tot het seizoen van 2019!

Er is door iedereen hard gewerkt om alles op te zetten voor het seizoen 2019, er stonden veel punten op de agenda, onder anderen de stichting, de sponsorwerving, website, social media, reglement en de kalender.

Sponsoring:
Er zijn een aantal formele en goede toezeggingen met betrekking tot sponsoring, wij zijn er nog niet helemaal maar er is goede hoop dat het budget sluitend zal worden. Ga er echter wel vanuit dat er een eigen bijdrage gevraagd zal worden welke besteed wordt aan de (catering, tent, TC, cup coördinator, stichting oprichten, promotie, etc.). Het stickerplan zal zéér waarschijnlijk dezelfde lay-out hebben als in 2018, uiteraard wel met andere namen, mocht dit veranderen melden wij ons uiteraard.

Ook zal er een nieuwe website gelanceerd worden. Deze zal meer functionaliteiten krijgen en vooral meer informatie van en voor de rijders en fans bevatten. Deze website wordt mogelijk gemaakt door een van onze sponsoren, details van deze sponsor volgen nog.

Heb je nog leads voor een potentiële sponsor, het is nog niet te laat, dus laat het ons weten!

De kalender:
Wij hebben geluisterd naar de rijders en doen ons uiterste best een kalender te maken met wisselende circuits, daarom zijn wij blij en trots te melden: Spa Francorchamps is bevestigd!! Deze race zal wederom plaatsvinden tijdens “the 25 Hours VW Fun Cup” op 12-14 Juli. Inschrijfgeld zal €500,- zijn i.p.v. de gebruikelijke €250,- maar racen op het F1 circuit is natuurlijk wat waard! Wij zullen wederom proberen een gezamenlijke slaapplaats en BBQ te organiseren, gezelligheid voorop!

Let wel: een Internationaal/EU licentie is bij de wedstrijd op Spa verplicht en de auto dient te voldoen aan de FIA reglementen. Bij vragen hierover: neem contact op met onze cup coördinator: Leo v/d Meer (cupcoordinator@max5racing.nl).

Op 20 Juli stond de wedstrijd op Zandvoort gepland, wij doen ons uiterste beste deze te annuleren omdat het teveel wedstrijden te kort op elkaar zijn.

Nu zijn wij óók in gesprek om een extra wedstrijd te plannen in Assen op 15 September, fantastisch circuit waar wij eigenlijk te weinig komen. Toch?

Testdag:
Op 11 April is er de mogelijkheid met alléén MaX5 en de Westfield een hele dag te kunnen testen, dus geen langzame oma’s in snelle Nissan Micra’s of langzame Lambo’s met snelle jongens die jou in de weg rijden! Een hele dag rijden kost je €400,- euro. Aanmelden kan heel eenvoudig op: http://bit.ly/2U1K9Sh

Reglement:
De basis blijft hetzelfde. Echter het zal het niet meer mogelijk zijn tijdens de laatste wedstrijd je schrapresultaten in te zetten, zo houden wij de het op de laatste dag nog overzichtelijker en spannender. Ook zal het niet meer mogelijk zijn je schrapresultaten in te zetten bij een straf voor rijgedrag! Rijgedrag straffen zijn de zogenoemde ‘zware’ straffen, het effect hiervan werd verminderd doordat deze als schrap resultaat konden worden gebruikt. We willen hiermee het respect voor elkaar en elkaars materiaal verder stimuleren.

Wij kregen een aantal keren de vraag op welke banden wij dit jaar zullen rijden, dit zal wederom de Interstate band zijn zoals dit ook vorig jaar was.

Rollenbank
De rollenbank zal vanaf heden ook op een andere locatie plaats gaan vinden. Binnenkort zullen wij bekend maken waar dit vanaf nu zal zijn en wanneer je hier (voorafgaand in het seizoen) terecht kunt zodat de auto weer netjes getest en verzegeld is.

Wel is het belangrijk te weten hoeveel auto’s er gerold moeten worden, dus is dit voor jou het geval, meld je aan door een mail te sturen aan: techniek@max5racing.nl. Wij zullen dan 2 data (waarschijnlijk 2 zaterdagen) aangeven waarop dit kan vanuit de cup.

Gedurende het seizoen zullen wij vanuit het bestuur of Leo als cup coördinator een mail sturen om alle rijders te blijven informeren.

Wij hebben een enorme drive en zin in het seizoen van 2019 en zien ernaar uit weer met jullie te kunnen racen!!

Voorlopige MaX5 cup kalender 2019:

11 April – Testdag Zandvoort
20 April – DNRT Zandvoort
14 Mei – DNRT Assen
28 Mei – DNRT Zolder
30 Juni – DNRT Zandvoort
12-14 Juli – 24 Hour fun cup Spa
20 Juli – DNRT Zandvoort – zéér waarschijnlijk geannuleerd
2-4 Augustus – DNRT Super race weekend Zandvoort
15 September – ACNN Assen – deze is nog niet bevestigd
12 Oktober – DNRT Zandvoort

Voor verdere vragen, opmerkingen of goede ideeën horen wij graag van jullie.

Met sportieve groeten,

MaX5 Bestuur
bestuur@max5racing.nl

David Koh
Steven v/ Plank
Rudy Schilders
Michael v/d Heijden
Frenk Vollebregt

 

Laatste nieuws