Mooie strijd tijdens de Pinksterraces!

Vandaag was het eindelijk weer zo ver… De eerste officiële racedag van het seizoen tijdens de pinksterraces. Dat het lang heeft geduurd en iedereen stond te popelen om weer te kunnen rijden, was te merken aan het grote aantal inschrijvingen. Zoveel zelfs dat we – samen met de SLK’s – het maximale deelnemersveld van 47 auto’s hadden bereikt!
Ondanks de eerdere weersvoorspellingen begon de dag mooi, de kwalificatie verliep goed voor Marcel Dekker, Raf Lemmens en Tim Martens, die respectievelijk de eerste tot en met derde plek reden. Door 5 plaatsen gritstraf aan het adres van Dekker, mochten Lemmens en Martens vanaf de eerste startrij de rollende start tijdens de eerste race aanvoeren.

De eerste race verliep goed met veel positiewisselingen. Met name in het middenveld was een mooie strijd gaande tussen Randy Rekelhof, Dick van Rij, Mark Koebolt – die voor het eerst was ingestapt – en Niels de Zaaijer.
Winnaar van race 1 is Dekker, gevolgd door Frenk Vollebrecht die maar liefst gestart was vanaf de 22e plek, en Koen Bol op plek 3.
Door diswalificatie van Lemmens wegens het negeren van een zwarte vlag, moest deze voor de tweede race vanuit de pitstraat starten. De uitslag van race 2 was hetzelfde als van race 1, maar wat een strijd weer op de baan!

Verrassend was ook het debuut van Sam Jongejan die heeft bewezen in het middenveld uitstekend mee te kunnen met de doorgewinterde rijders van de Cup.
Race 3 verliep niet goed voor Teun van Dam. In de vierde ronde verloor hij door een lelijk oliespoor in de S-bocht de controle en moest de race helaas eindigen met flinke schade aan de rechterkant. Ook Lemmens en Bol moesten deze race voortijdig staken. Wel waren er voor de weinige toeschouwers weer mooie gevechten op de baan van de toprijders tot aan de staart van het veld. Dekker pakte wederom de overwinning, gevolgd door Vollebrecht en Michael van der Heijen op een 3e plek.
Vanuit de paddock heel veel positieve reacties! We kunnen dus over het algemeen spreken van een zeer geslaagde eerste racedag.
De volgende race zal worden verreden op 26 juni op Zandvoort.

Hopelijk zien we jullie dan!

Foto’s: Thomas Bakker Fotografie

Laatste nieuws