Koen Bol kampioen Hippe Dingen MaX5 Cup

In een kort seizoen van geannuleerde races en verschoven wedstrijd data, wisten de coureurs van de Hippe Dingen MaX5 Cup uiteindelijk drie wedstrijddagen op circuitpark Zandvoort te racen. Koen Bol is kampioen geworden met 597 punten, gevolgd door Michael van der Heijden met 578 punten en Raf Lemmens met 568 punten. Team kampioen is Gastheer racing by van der Heijden Autosport met 99 punten, gevolgd door Dekker Racing met 82 punten en Hippe Dingen racers by van der Heijden Autosport met 80 punten. Het Senioren kampioenschap is gewonnen door Arie Dekker met 42 punten, gevolgd door Boy van der Heijde met 29 punten en Wim Blom met 26 punten.

Het seizoen 2020 kwam ivm corona pas laat op gang. De geplande races van 12 april en 13 mei werden geannuleerd en die van 20 juni werd gewijzigd in een Trackday. Pas op 31 juli konden de coureurs hun eerste wedstrijden rijden op het vernieuwde circuitpark Zandvoort. En met name de nieuwe Hugenholtz bocht maakte indruk op de coureurs. Ook de rondetijden bleken een stuk sneller te zijn met de vernieuwde circuit layout. Er werden die dag drie races verreden. Marcel Dekker en Koen Bol wisten daarbij beiden 238 punten te vergaren voor het kampioenschap.

Op 22 augustus werd de tweede serie wedstrijden verreden, wederom op circuit Zandvoort. In de ochtend was er een enorme regenbui, waarbij nieuwkomer Joris Klaassen zijn auto in de Tarzan bocht tegen de muur spinde. Met hulp van diverse andere teams werd zijn auto echter gerepareerd en kon hij, zij het met een wat gehavende neus van de auto, toch aan alle wedstrijden deelnemen. Die dag was er tevens een cameraploeg die een geweldige promotie video van de cup heeft gemaakt. In het kampioenschap bleef het enorm spannend. Koen Bol ging met 179 punten naar huis, Marcel Dekker met 178 punten.

De geplande races van 22 september op circuit Zolder werden vervolgens geannuleerd. In plaats hiervan werden er op 30 september races gehouden, wederom op circuitpark Zandvoort.
Koen Bol kampte deze dag met stuurhuis problemen, waardoor zijn auto slecht te besturen was. Niettemin wist hij alle races op de tweede plaats te finishen. Dekker wist alledrie de races te winnen, echter bleek zijn auto bij de nacontrole niet conform het reglement te zijn en werd hij voor deze races gediskwalificeerd. Hierdoor won Koen Bol alsnog alledrie de races.

De gelande races op 29 oktober te Assen werden uiteindelijk geannuleerd en zo kwam het laat gestartte seizoen tot een einde.

Voor 2021 staan (voorlopig) de volgende races gepland:

3 of 4 april Zandvoort
22 april trainingsdag Spa
12 mei Assen
25 mei Zolder
26 of 27 juni Zandvoort
30 juli Zandvoort
25 augustus Assen
9 of 10 oktober Zandvoort

De MaX5 cup is een klasse bij de DNRT waarbij gereden wordt met de Mazda MX-5 van het eerste type (jaartal 1989-1993). De auto’s worden gelijkmatig met dezelfde onderdelen en banden opgebouwd, waardoor de klasse betaalbaar blijft en met name het team en de coureur het verschil maken.

Laatste nieuws