Even voorstellen: Deeza Racing – Niels en Rik de Zaaijer

Na een jaar bijna niet te hebben gereden (alleen in Spa waar uitvielen met motorproblemen) verschijnen “wij” dit seizoen weer aan de start voor ons 6e seizoen in de MaX5 Cup. “Wij” ja, want naast wij tweeën is de rest van ons gezin ook aardig besmet en vergezellen zij ons bijna altijd op de circuitdagen.
Deze winter hebben we de motor laten reviseren maar zelf moesten we ook flink aan de bak want er moet altijd veel gebeuren: uit- en inbouwen motor, uitwegen, uitlijnen, schadeherstel en natuurlijk het normale onderhoud en reparatie. De motor hebben we op een trackday ingereden zodat deze er fris bijstaat.
We hebben het racen wel gemist: niet alleen het rijden maar ook de gezelligheid op en rond het circuit. Op de baan is het vechten met soms even wat mot na afloop als er iets gebeurd in de race maar uiteindelijk hebben we vooral veel plezier met elkaar.
De competitie is vooral op de baan maar daarbuiten leeft iedereen met elkaar mee en worden er onderdelen en gereedschap geregeld zodat toch iedereen kan rijden.

Het wordt voor ons wel een bijzonder jaar: we gaan dit seizoen niet meer om en om rijden zoals in de eerste 5 seizoenen maar willen nu eens kijken hoever Niels kan komen in het Cup klassement.

We zijn heel blij dat de MaX5 Cup dit jaar door kan gaan ondanks het verdwijnen van een aantal belangrijke sponsoren zoals Mazda zelf. Het nieuwe bestuur heeft er veel tijd en energie ingestoken om de cup te behouden, fantastisch! Onze hartelijke dank hiervoor!
Gelukkig is de “tent” met Ellen die voor de catering zorgt ook komend seizoen weer een centrale plek en we hopen iedereen dan ook weer te ontmoeten.

We hebben er zin in!

Groetjes Niels & Rik de Zaaijer

Laatste nieuws