Dinsdag 31 augustus | Zolder

Beste MaX5 coureurs, 

Volgende week dinsdag mogen we weer racen op het Belgische circuit van Zolder! Ivm de vakantie van Karin, neem ik (Leo van der Meer) voor deze dag weer eens de honneurs waar als cup coördinator.


Op dit mooie circuit gaat het net weer even anders dan we op Zandvoort gewend zijn. De volgende zaken zijn belangrijk om te weten:


Pitboxen

Op de krappe paddock is het altijd passen en meten geweest voor onze cup. Dit jaar hebben we er daarom voor gekozen om de laatste 6 pitboxen te huren met de cup. Wil jij ook met je auto in een pitbox? 


Bestel je plekje dan voor 20 euro via de MaX5 webshop: https://max5racing.nl/product/pitbox-circuit-zolder-31-08/


Rijders die geen plekje in de pitboxen gekocht hebben, worden verzocht om op de parkeerplaats hierachter plaats te nemen. Het is dan ook niet toegestaan om trailers/personenwagens achter de boxen te parkeren

Motorstilte

Op circuit Zolder geldt een absolute motorstilte tot 09:00 uur s’ochtends, van 12:00-13:00 en na 16.55. Tijdens de motorstilte is het absoluut verboden een race auto te starten. De technische keuring is in pitbox 34/35. Als je je auto daar naartoe wilt brengen tijdens de motorstilte, dan moet je deze dus duwen of slepen met een auto op kenteken. Ook al maken onze Mazda’s vaak weinig geluid, de Belgische officials kunnen streng optreden als ze je in de race Mazda zien rijden tijdens de motorstilte. Gewoon niet doen dus!


Technische voorbereiding

Qua preparatie van je race auto, adviseer ik met het volgende rekening te houden:

Geluid

Mijn ervaring is dat er op Zolder strenger wordt opgetreden als je race auto boven het toegestane aantal decibel uitkomt. Je wordt dan namelijk binnen gehaald, en krijgt één kans om er iets aan te doen. Rij je daarna nog een keer over het circuit met teveel geluid, dan wordt je weer binnengehaald en kun je je race auto op de trailer laden. Want racen mag je die dag dan niet meer. Wees voorbereid, zorg ervoor dat je auto stil genoeg is en/of neem een extra demper mee om het geluid van je auto te kunnen beperken.


Motor, remmen en aandrijving

Vanwege de chicanes op het circuit, wordt er veel geremd en weer hard opgetrokken. Dit maakt het circuit zwaar voor de auto. Zorg ervoor dat je remmen op orde zijn (ook de remvloeistof), zorg voor een goede koeling van de motor en hou er rekening mee dat ook de versnellingsbak en het differentieel het zwaar gaan krijgen. Differentieel problemen kun je voorkomen door niet al te hard over de “broodjes” in de chicanes te rijden. Menig coureur heeft daar zijn differentieel kapot gereden.


Inschrijven en keuren

Het circuit is voor ons toegankelijk vanaf maandagavond 30 augustus 20:00 uur. Er kan dan ook direct ingeschreven en gekeurd worden. Mocht je je weg niet kunnen vinden, ik ben terplekke aanwezig en bereikbaar via +31623988538.


Tot slot volgt hier nog een mededeling van het bestuur:


Zoals jullie hebben kunnen lezen in de mail van David Koh, heeft hij besloten om per direct het voorzitterschap van onze cup naast zich neer te leggen. 
Dat is natuurlijk geen leuk nieuws, en de manier waarop dit gegaan is kwam voor ons (Steef, Michael en Koen ) ook als een onaangename verrassing.

Wij willen te eerste David hartelijk bedanken voor zijn inzet in de afgelopen jaren en we hebben er alle vertrouwen in dat wij ondanks deze ontstane situatie een flexibeler, stabieler en besluitvaardiger bestuur zullen worden. 


Daarbij willen we wel aangeven dat frisse aanwas/ hulp vanuit jullie zeker welkom is. Mocht je het leuk lijken om ons te ondersteunen of heb je vragen/opmerkingen over de ontstane situatie, neem dan gerust contact op via bestuur@max5racing.nl.

Tot maandag en/of dinsdag op het circuit van Zolder!


Met sportieve groet,
Leo van der Meer

+31623988538

Laatste nieuws