Assen 15 september, het uitstapje bij het ACNN

Na een lange zomerstop kwamen de hippe dingen MaX5 Cup rijders naar het circuit van Assen als gastklasse bij de ACNN.

Na een koude nacht en frisse vrije training pakte Bart Kramer pole position met een tijd van 2:05.9. Vanwege track limits werd de tijd van veel rijders afgenomen.

Race 1 ging van start met Kramer aan kop en daarachter het duo Koen Bol en Raf Lemmens, die een mooi gevecht met elkaar aan gingen. Al snel kon Remy Fallakha aansluiting vinden een ontstond er een kopgroep van 4 man, gevolgd door Frenk Vollebregt en Arno Bultman. Michael vd Heijden reed op de 7e plaats en ging daarmee aan de leiding in het teamkampioenschap. Bastiaan van Loenen reed voor het eerst op het TT circuit van Assen en werkte zich op van een 21e naar een 16e plaats. Bart Kramer ging als eerste over de finish, gevolgd door Koen Bol en Frenk Vollebregt.

Bij race 2 nam Kramer wederom de leiding, op enige afstand gevolgd door een lint van auto’s met Bol, Vollebregt, Lemmens, Fallakha, Bultman, van der Heijden en Wubben. De gevechten in deze groep werden heviger, wat er voor Koen Bol in resulteerde dat hij, na contact met Raf Lemmens, zijn race in het grind moest eindigen in de eerste bocht. Hierdoor schoof Vollebregt op naar de tweede plaats, gevolgd door Bultman. Tegelijkertijd ontstond er een code 60 situatie vanwege een grindbak avontuur van Boezaart en leek er onder code 60 te worden gefinisht. Het werd echter nog groen en het veld kon zodoende nog één volledige ronde rijden. Kramer hield zijn voorsprong vast en Bultman kon met een mooie inhaalactie in de ruskenhoek de 2e plaats verschalken van Vollebregt. Vollebregt echter kreeg 5 seconden straf voor het veroorzaken van het contact tussen Lemmens en Bol, Hierdoor werd Michael van der Heijden derde die daarmee goede zaken voor het teamkampioenschap deed.

Óók in race 3 nam Kramer de leiding, gevolgd door Lemmens en Vollebregt. Koen Bol, startte, vanwege zijn uitval in de eerste race, de race vanaf de 21e startplaats en lag na één ronde al op de 9e plek! Frenk Vollebregt werkte zich op naar de tweede plaats, en nam een ronde later de leiding over van Kramer. Beiden werden op de voet gevolgd door Lemmens, Fallakha en van der Heijden. Het werd stuivertje wisselen aan de kop, waarachter Lemmens de strijd moest staken vanwege een technisch defect. Hierdoor schoof Fallakha op naar de derde plaats. Koen Bol was intussen al naar de 5e plaats gereden, echter was het gat naar Michael vd Heijden op de 4e plaats inmiddels te groot om dicht te rijden. In de eindfase van de race viel Bol echter uit met technische problemen. De race werd gewonnen door Bart Kramer, gevolgd door Frenk Vollebregt en Remy Fallakha.

De dagoverwinning was uiteraard voor Bart Kramer die een hattrick scoorde, met op de tweede plaats Frenk Vollebregt en derde Michael van der Heijden.

Laatste nieuws